sfaturi

10 secrete despre cum să faci oamenii să te placă

like

1. Zâmbește

Cel mai bun lucru pe care îl poți face atunci când întâlnești pe cineva pentru prima dată este pur și simplu să zâmbești! Acesta este secretul numărul unu pentru a face oamenii să te placă instantaneu – și este gratuit 🙂

Încearcă asta data viitoare când ești într-o mulțime de oameni. Zambeste usor si vezi ce reactie primești.

2. Amintește-ți numele oamenilor

Când întâlnești prima data pe cineva, întreabă-l cum se numește și apoi fii sigur că reții acel nume. Folosește-i numele în conversație – asta te va ajuta să-l reții.

Dacă te ajută, notează-ți numele celui cu care vorbești ca să ți-l amintești când ai nevoie.

3. Privește oamenii în ochi

În orice conversație, uită-te la persoana cu care vorbești și menține contactul vizual, după caz. În niciun caz nu vrei să-l sperii  privindu-l fix în ochi pentru un timp îndelungat!

4. Asculta complet

Cel mai mare dar pe care îl poți oferi unei persoane este atentia nedivizată. Exersează-ți abilitățile de ascultare, concentrându-te în totalitate pe acea persoană. Dă-i atenție 100%.

Fii sincer interesat de cealaltă persoană. Accentul aici este pe a fi interesat, mai degrabă decât „interesant”. Concentrează-te pe ceea ce are de spus, mai degrabă decât să fii concentrat pe tine si propria ta grandoare!

 

5. Exersează empatia

Pe măsură ce asculți, exersează empatia în raport cu noul tău prieten. Nu te concentra doar pe cuvintele, ci și pe nuanțele a ceea ce spune. De exemplu, nu pari plictisitor atunci când vorbești doar despre școală? Dacă empatizezi într-adevăr cu cealaltă persoană, vei înțelege mai bine punctul ei de vedere. Și oamenii pur și simplu îi adora pe cei care sunt interesați de punctul lor de vedere!

6. Caută oportunități de a ajuta

Pe măsură ce ajungi să cunoști pe cineva mai bine, caută modalități de a-l ajuta și a-l sprijini. Astfel îți vei crea o reputație de persoană care poate fi de încredere și care oferă ajutor!

 

7. Nu da sfaturi!

Cândva, în timpul unei conversații cu un nou prieten, ai putea fi tentat să oferi soluții.Cu toate acestea, înainte de a face acest lucru, solicită întotdeauna permisiunea deoarece oamenilor nu le place să fie văzuți ca neajutorați. Sfatul tău ar trebui să fie dat într-un mod subtil mai degrabă decât să spună răspicat ceea ce ar trebui să facă celălalt. Inutil să-ți mai spun cât este de important să ții cont de sentimentele și opiniile interlocutorului tău. Fii plin de tact și adaptează-te situației.

8. Fii pozitiv

Tuturor le place să fie lângă cineva care este pozitiv, energic și bine dispus. Am auzit pe cineva spunând odată – unii oameni luminează camera atunci cand intra, alții atunci când pleacă! Care dintre ei ai prefera să fii?

9. Fii prietenos și deschis

Este de la sine înțeles că trebuie să fii prietenos și deschis pentru a-ți face noi prieteni! Cu toate acestea, uneori oamenii trec prin viață închiși în ei și nu lasă loc pentru noi oportunități și prietenii.

Arată-ți aprecierea și recunoștința în orice mod posibil. Spune „mulțumesc” cu adevărat și din toată inima noilor prieteni și nu numai.

10. Fii autentic și integru

Nu merge prin viață încercând să-i impresionezi pe alții cu statutul, faima și realizările tale, mai ales atunci când întâlnești oameni noi. Cine ești cu adevărat iese în evidență mai mult decât orice ai fi făcut în viață sau decât orice cuvinte pe care le spui.

Este important să-ți ții cuvântul și să fii responsabil. Poți fi cea mai interesantă persoană din lume, cel mai plin de compasiune și cel mai amuzant, dar dacă nu esti o persoană cu integritate, atunci nimeni nu te va lua în serios. Fiind responsabil vei arăta ca îți pasă de alte persoane și că prețuiești timpul și interesele lor.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s