cele mai tari postari fara categorie

Scrisoare pentru elevi

Scrisoarea unei profesoare din Constanţa, adresată elevilor ei de clasa a opta, a devenit virală pe internet. Va invit sa cititi aceasta scrisoare pentru ca ea ne arata ca mai exista si profesori care pun suflet in meseria pe care o fac si care pun elevii mai presus de note si categorii:

„Dragii mei elevi de clasa a VIII-a,

După un examen greu, întotdeauna greu la anii voştri, vreau să vă spun, în calitate de dirigintă şi profesoară, o poveste. Acum … câţiva ani în urmă .., o elevă de vârsta voastră a dat examen de clasa a VIII-a (se numea „admitere” atunci) şi a luat 5 la mate. Drept urmare, a fost catalogată „proastă” şi a ajuns la „liceul din vale”, ruşinea urbei. De la matricolă la pantofi, a ajuns de râsul tuturor: vecini, prieteni, rude … Era”din vale”, din „locul de ruşine”, nu luase 10 la mate şi nici la română. Notele bune luate după aceea nu au mai contat, nici premiile la olimpiadă sau concursuri… Eleva aceea a muncit din greu pentru admiterea la facultate. Îşi dorea să devină profesoară… naivităţi din vremuri comuniste…! Anii au trecut, lumea a uitat… şi rudele, şi vecinii, şi „prietenii”… Eleva aceea a devenit profesoară. Eleva aceea sunt eu.

Dragii mei copii, nu sunteţi conturaţi de note! Ştiu foarte bine că unora v-a fost foarte frică. Este firesc. Dar visul vostru nu se opreşte aici. Aţi luat note mici? Continuaţi să lucraţi la voi! Mai aveţi de construit şi de înţeles lucruri. Gândiţi-vă la visele voastre. Poate că aceste vise nu includ nota de la mate sau română. Eu sper ca voi să vă înţelegeţi rolul în această lume, mesajul, iubirea. Mi-ar plăcea ca, peste ani, să vă mai amintiţi de acel 10 de Crăciun şi de 1 Iunie, pe care eu vi le dăruiam în memoria unei fetiţe care a crezut mult prea tare în note, atât de tare încât a preferat să moară pentru ele.

Vă rog să deveniţi oameni buni, iubitori, frumoşi sufleteşte. Notele nu sunt definiţia voastră. Peste ani, vreau să vă văd, fără şcoală şi note, fericiţi cu visele voastre … chiar naive … este OK.

Vă iubesc, vă respect şi vă îmbrăţişez pe toţi, fie cu 10, fie fără. Diriga şi ‘profa’.”

Thumbs up „profa”! 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s