sfaturi

Vrei niste sfaturi?

Nu începe sa-ti dai ochii peste cap. Vorbesc serios. Vreau să-ti dau câteva sfaturi utile și va dura doar o secundă. Apoi, poți merge să mănânci cartofi prăjiți,  să stai îmbufnat in dormitor, sau orice fac adolescentii in zilele noastre.

În primul rând, vreau să știi că ceea ce simti acum este de 90% fals. Creierul tau este speriat și face tumbe chiar acum. Nu e vina ta. Când vei merge la facultate lucrurile se vor linisti și vei intelege cine ești. Când ești în liceu, este ca și cum ai merge la cumpărături de personalitate. Ce vei învăța mai târziu (cum ar fi in maxim trei ani după liceu) este că poți fi o mulțime de oameni diferiti. Când ești adolescent, ești mereu în căutare de lucruri care poti spune cine esti. „Oare acest telefon explică cine sunt? Dar tenisii mei preferati? „Din păcate, unii adolescenti nu se maturizeaza. Ei sunt mereu în căutarea de lucruri externe pentru a defini ce au in interior și asta este foarte trist. Ceea ce cei mai mulți tineri învața totusi este faptul că muzica, hainele, cărțile sunt condimentele ce se cer adăugate la o personalitate deja savuroasa. Ele nu definesc interiorul vostru, dar cu siguranță il fac mai frumos.

Toate lucrurile de care te plângi azi, te vor face să râzi în aproximativ cinci ani. Este un lucru minunat să știi că cele mai multe dintre tristetile pe care le-ai experimentat, în cele din urmă nu contează. Părinții tăi au dreptate în legătură cu asta. Părinții tăi au dreptate in aproximativ 60% din timp. Restul de 40% sunt minciuni, care sunt menite să te sperie.

Oh, părinții tăi! Cu excepția cazului în care sunt oameni duși cu pluta si tu esti copilul numit „ăla”, o să vrei din nou sa ai o relatie cu ei. Pe măsură ce cresti, începi să-ti vezi părinții ca pe niste oameni ok („Tata a lucrat într-adevăr greu pentru a avea grijă de noi. Cum o fi făcut-o?”).

Știi prietenul tău cel mai bun? Cel care într-adevăr te cunoaște? Da, s-ar putea să nu mai fiti cei mai buni prieteni în câțiva ani. Obiectivele voastre s-ar putea schimba, el s-ar putea muta departe și isi poate construi o viață diferită. E nasol, dar asta e ceea ce se întâmplă atunci când crești. Așa că prețuiti momentele pe care le aveți. Nu există prietenie mai frumoasa ca cele din liceu.

În cele din urmă, pregătiți-vă ca peste ani să simtiti o nostalgie intensă pentru această perioadă frumoasa a vieții.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s