cele mai tari postari fara categorie

Facem sau nu cancer de la telefoanele mobile???

rat-phone-cancer

Cele mai recente rezultate la care avem acces sunt descoperiri foarte preliminare dintr-un studiu  realizat de Programul National de Toxicologie US (NTP). Experimentul a analizat efectele radiațiilor telefonului mobil pe un număr de șobolani.

Până în prezent, datele NTP arată o legătură foarte slabă între expunerea excesivă la radiațiile telefonului mobil si riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Sobolanii masculi care au fost expuși la doze corporale complete de radiații timp de nouă ore pe zi – de dinainte de momentul în care s-au născut, până la peste doi ani – au avut doar cu foarte putin mai multe riscuri de a dezvolta cancer la creier si inima decât șobolanii care nu au fost expusi la acea radiație.

Este o descoperire interesatna care ar putea explica mecanismul prin care radiațiile  de la telefoanele mobile ar putea provoca cancer. Grupurile de șobolani au fost expuse la radiații pe trei niveluri diferite. Aceste niveluri de radiații au fost mult mai mari decât nivelurile la care majoritatea oamenilor sunt expuși. De asemenea, șobolanii au fost expuși la radiații inca dinainte de a se naste si pana la sfarsitul studiului, pe o perioada de nouă ore pe zi – iar aceste date nu se regasesc exact in lumea reală, unde utilizarea telefonului nu se face niciodata la aceste niveluri.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s