sfaturi

Singur/a de Craciun?

teen santa
http://www.123rf.com

Exista o multime de motive pentru care ați putea sa fiti singuri de Crăciun. S-ar putea să fiti intr-un oraș nou, departe de familie si fara prieteni, sau poate sunteti genul de persoana care prefera o existență izolată și are contacte restrânse cu ceilalti.

Deci, ce faci?
Nu contează cât de trist te simți și cât de singur esti, există întotdeauna lucruri pe care le poti face pentru a schimba situația și modul în care te simți. Chiar dacă nu iti dai seama, ai întotdeauna de ales.

Gândeste fericit
Aminteste-ti că sentimentele urmează comportamentul. Asta inseamna ca atunci când te comporti într-un anumit fel, sentimentele vor urma comportamentul. De exemplu, dacă ai zâmbi, chiar și un zâmbet forțat, are un efect chimic asupra creierului și te va face să te simți mai fericit. Ce ai putea face diferit pentru a crea sentimente mai fericite? Daca esti singur si ti-ai dori companie, daca nu cunosti pe nimeni care să ti se alăture, ofera-te voluntar pentru a-i ajuta pe alții. Gândeste-te la asta ca la o investiție în propria bunăstare, precum și ca la o contribuție generoasă pentru alții care ar putea fi mult mai nefericiti decât tine.

Spirit generos
Un alt lucru de reținut este faptul că si alte persoane au nevoie de tine. Există multe tipuri de oameni care așteaptă sa ofere prietenie, interes și companie. Dacă alegi să stai izolat, atunci este decizia ta conștientă de a te ține departe de ei. Dacă nu esti sigur cum iti poți petrece Craciunul, gandeste-te la ei. Este posibil să fi fost invitat să-ti petreci Crăciunul cu ei, dar i-ai refuzat pentru că te-ai simțit atât de trist. Răzgândeste-te, suna-i și spune da.

Un ultim sfat
În cele din urmă, aminteste-ti că totul va trece. Nimic nu rămâne la fel pe viață și in cele din urma trebuie sa intelegi că cele mai grave momente din viata ne fac să crestem spiritual si emotional. Punctele slabe sunt întotdeauna echilibrate de cele mai tari.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s